Változás! Személyes átvétel mostantól csak előzetesen megbeszélt időpontban lehetséges a Műhelyben! Részletek a Blog menüpontban!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/248-4111

A FRENCHIC KRÉTAFESTÉKRŐL

A Frenchic® Bútorfestéket 2014-ben álmodta meg egy angol hölgy, Pammy Gruhn. Azóta Nagy-Britannia leggyorsabban fejlődő és legnagyobb népszerűségnek örvendő krétafestékévé vált, több, mint 800 forgalmazóval világszerte, több, mint 30 országban és 4 kontinensen. Facebook oldalának követői több, mint 570.000-ren vannak, a hozzá tartozó csoport, a Frenchic Fan Forum tagjainak létszáma is ehhez közelít. Nem árusítják nagy áruházakban, csakis lelkes és szakértő tulajdonban lévő kis üzletekben kapható, ahol bútorfestő és díszítő, kézműves workshopokat is tartanak, valamint megvásárolhatók a már kész Frenchic-festett bútorok is, melyek egyúttal inspirációt is nyújtanak a további alkotáshoz.

A Frenchic® bútorfesték krémes állagú kréta- és ásványi dekorfesték. Kifejlesztésekor fő szempont a környezet- és egészségvédelem volt, különös tekintettel a gyerekekre. Nem tartalmaz illékony szervesanyagokat, oldószermentes, szagtalan, így beltérben, otthon is bátran használható. Nincsenek rejtett adalékanyagok, minden összetevő megtalálható a csomagoláson. A Frenchic® termékek szigorú tesztelésen mentek keresztül, melynek eredményeképp megkapták az EN 71:3 minősítést, miszerint biztonsággal használhatók gyermekbútorokon és játékokon.

A másik szempont a többi, már piacon lévő krétafesték jó tulajdonságainak megtartása és rossz tulajdonságainak kiküszöbölése volt, eszerint igen széleskörűen felhasználható, szinte bármilyen felületre alkalmas: festett és kezeletlen fa, beton, tégla, gipsz, üvegszálas tapéta, műanyag, üveg, kő, szövet, stb. A legtöbb esetben a felület nem igényel különösebb előkészítést és csiszolást, elegendő egy ecetes vagy mosogatószeres tisztítás a szennyeződések eltávolítása érdekében.

A Frenchic® a legkrémesebb krétafesték a piacon, nem szükséges hígítani, felkeverni, csak egy ecset kell hozzá! Több, mint 60 fantasztikus színben kapható, melyek közül 19 szín már tartalmazza a viaszt (Lazy Range), így azt nem kell utókezelni, 25 szín pedig alkalmas kültéri bútorok festésére (Al Fresco), melyek időtállóságára a gyártó 6 év garanciát vállal! Ezenkívűl mosható, dörzsölhető falfesték és ezekkel egyező színű szegélyfesték is megtalálható a kínálatban, valamint waxok, lakkok, ecsetek, stb. is kaphatók. Az utóbbi években számos szakmai és üzleti elismerést, díjat kapott a gyártó, melyek csak még jobban megerősítik, hogy jó irányba haladnak törekvéseikkel, fejlesztéseikkel.

A Frenchic® termékei elsősorban azoknak készülnek, akiknek fontosak a fent említett szempontok, és ennek fényében szeretnének bútort felújítani, lakberendezési tárgyakat készíteni, otthonukat hangulatosabbá tenni, kiélni kreativitásukat, alkotni valami szépet. Mindannyiunknak fontos otthonunk kinézete, hiszen itt töltjük életünk jelentős részét, ide érkezünk haza, fontos helyszíne a pihenésnek, családi időtöltésnek. Nem mindegy, milyen környezetben tesszük ezt, a saját készítésű, színben harmonizáló tárgyak büszkeséggel, elégedettséggel töltenek el, meghitt, vidám hangulatot varázsolnak.

Nem utolsó sorban régi, már meglévő bútoraink újrafestésével megspórolhatjuk egy új vásárlásának költségeit, és azt az alapanyagot, energiát és vizet, valamint munkaerőt, amit egy új bútor előállítására használnak fel. Ráadásul manapság már általában bútorlapból, tömegesen gyártanak a gyártók, így ha van otthon egy régi, kézzel készült fa bútorunk, felújítva sokkal értékesebb és egyedibb lesz, mintha egy új, de „tucat” lapraszerelt darabbal térnénk haza.

Tekintse meg termékeinket, válogasson a színek közül, és hagyja, hogy elragadja a fantáziája!

Jó alkotást kíván Önnek:

az Otthon Műhely, a Frenchic® magyarországi forgalmazója