Változás! Személyes átvétel mostantól csak előzetesen megbeszélt időpontban lehetséges a Műhelyben! Részletek a Blog menüpontban!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/248-4111

Gyakran Ismételt Kérdések

Néhány gyakran feltett kérdés a Frenchic® termékekkel és a bútorfestéssel kapcsolatban.

Ha nem találod meg itt a választ, amit keresel,

írj nekünk és mi 1-2 napon belül válaszolunk!

 

 

  • Mi is az a Frenchic® bútorfesték?

A Frenchic® bútorfesték olyan természetes alapanyagokból készült, elsősorban bútorfestésre kitalált, környezetbarát krétafesték, mely vízbázisú, szinte szagtalan, nem tartalmaz káros anyagokat. Használata egyszerű, nem kell a felületet előzetesen csiszolni, és rengeteg alkalmazási módja van. Bővebben lásd a Frenchic bútorfesték menüpont alatt.

  • Mekkora felületre elég egy doboz (750 ml) Frenchic® bútorfesték?

Egy doboz festék (750 ml) kb. 8 m2-re elegendő. Ez az érték függ a felület minőségétől (erősen nedvszívó felület esetén több festékre van szükség) illetve a színektől (sötét felület világosra festése több festéket igényel). Általában 2 rétegre van szükség, de előfordulhat, hogy szükség van egy harmadik rétegre is.

Összességében elmondható, hogy egy doboz festék elég egy közepes méretű, kétajtós szekrény lefestéséhez. (A belsejét nem festve.)

  • Mennyi a száradási ideje a Frenchic® termékeinek?

A krétafesték és az utókezelő folyadék száradási ideje igen gyors, fél-egy óra. Ez az idő felgyorsítható óvatos hajszárítózással. A waxok száradási ideje néhány óra, de érdemes néhány napig óvatosan bánni velük, pl. ne pakoljunk a viaszolt felületre.

A kültéri krétafesték (Al Fresco) száradási ideje 1-2 óra, de szintén várjunk néhány napot, mielőtt használatba vesszük új bútorunkat.

A fentiekből látható, hogy akár egy nap alatt befejezhető egy-egy bútorfestő projekt. Nem kell, hogy napokig elhúzódjon, kivárva a hosszú száradási időt, ami pl. egy zománcfestéknél akár 12-24 óra is lehet.

  • Mire jó az utókezelő folyadék?

Ha nem kültéri krétafestéket használunk, de vizes helyiségbe, pl. konyhába, fürdőszobába szeretnénk rakni festett bútorunkat, érdemes viasz helyett Frenchic® utókezelő folyadékot használni. Ez garantáltan vízállóvá teszi a felületet, és jó kopásállóságot biztosít.

Másik felhasználási lehetősége  az 5 féle színben kapható Frensheen dekorporral való összekeverés, ennek eredményeképp fémhatású felületet hozhatunk létre. A két anyag arányától függően enyhén csillogó vagy teljesen fémhatású felületet kapunk.

Használhatjuk még decoupage-ra (szalvétaragasztás) is.

  • Mi az a Frensheen (fémhatású dekorpor)?

Ásványi alapanyagú, fémhatású por, mellyel fémes csillogást adhatunk bútorainknak.

Használhatjuk utókezelő folyadékkal vagy viasszal vegyítve. Az arányokat aszerint határozzuk meg, hogy milyen felületet szeretnénk létrehozni. Minél több a por aránya, annál egybefüggőbb fémes felület jön létre.

  • Melyik viaszt válasszam?

Minden Frenchic® wax természetes viaszból és kozmetikai minőségű összetevőkből áll.

A színtelen viasszal a már megszáradt festék színe nem változik, esetleg kicsit mélyül.

A fehér viasszal világosítjuk, illetve napszítta hatást érhetünk el.

A barna viasz sötétít, pl. használhatjuk natúr fa bútorok ápolására, színének felfrissítésére.

A szürke viasz kiemeli a felület egyenetlenségeit, elsősorban faragott, domború részek kihangsúlyozására jó.