Rólam

Gyerekkorom óta szenvedélyem a régi, szép dolgok – bútorok, tárgyak, ruhák – megmentése, javítása, újrahasznosítása. Egyszer olvastam egy pszichológiai tanulmányt, miszerint 4 féle embertípus van: van, aki létrehoz, van, aki szervez, és van, aki … mindent megjavít! A negyedikre nem emlékszem, de ennyi elég is volt, itt magamra ismertem, és sok mindenre magyarázatot kaptam. Sokáig nem tudtam mit kezdeni ezzel az irányultsággal, de a bútorfelújításban néhány éve megtaláltam, hogyan tudom hasznosítani. 🙂

Célom az, hogy régi bútoraink újrafestésével értéket mentsünk és teremtsünk. Egy darabot megmentünk, és egy újat létrehozunk egy időben. Ezzel csökken a hulladék mennyisége (hiába van a legtöbb régi bútor fából, legtöbbször a rajtuk lévő festék és lakk réteg elégetve mérgező anyagokat bocsát a levegőbe), de főként csökken az új bútorok előállításához szükséges energia-, alapanyag- és vízigény. Ez nagyban csökkenti a környezetterhelést, valamint nem utolsósorban megspórolhatjuk az új bútor árát is. Természetesen a végeredmény nem ugyanaz, de egyre többen gondolják úgy, hogy jobb egy egyedi, az otthonunkba illő, fából készült, esetleg saját kézzel átalakított régi darab, amihez esetleg szép emlékek is fűznek – mint például a nagymama konyhakredence -, mint egy tömeggyártott, bútorlapból készült „dizájnos”, de unalmas komód vagy asztal.

Vállalkozásommal azoknak szeretnék segítséget nyújtani, akik hasonlóképpen gondolkodnak, szeretnék maguk felújítani vagy felújíttatni otthonuk egy darabkáját. Nálunk megtalálhatók a szükséges festékek, felületkezelők, ecsetek és egyéb eszközök az otthoni bútorfestéshez, segítünk a megfelelő színek és termékek kiválasztásában. Akár kész, festett bútort, vagy nyers, még felújításra váró darabokat is találhatsz nálunk, illetve kérésedre kis csapatunk ízlésednek megfelelően festi le bútoraidat.

 

Várlak szeretettel!

 

Pályi Flóra

az Otthon Műhely megalapítója