Változás! Személyes átvétel mostantól csak előzetesen megbeszélt időpontban lehetséges a Műhelyben! Részletek a Blog menüpontban!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/248-4111

Blog

5 ok, amiért érdemes belefogni a bútorfestésbe

2022.03.18 12:30
5 ok, amiért érdemes belefogni a bútorfestésbe

5 ok, amiért érdemes belefogni a bútorfestésbe


Neked is vannak otthon olyan régi bútordarabjaid, amiket sajnálsz kidobni?

 

A külsejükön már nyomot hagyott az idő vasfoga, ósdi, régimódi hatást keltenek, de mégis kötődsz hozzájuk?

Nos, van egy jó hírünk! Ezzel nem vagy egyedül!
Nagyon sokan járnak hasonló cipőben, és erre a problémára létezik egy igen kézenfekvő megoldás. Nem kell megszabadulnod azoktól a daraboktól sem, amikhez érzelmileg kötődsz, és azon sem kell tovább aggódnod, hogy elcsúfítják a lakásodat.

UtánaElőtte

Fesd le a régi bútoraidat!


Persze sok embernek eszébe jut ez az opció, de a legtöbben egyből le is mondanak róla, mert úgy érzik, nem elég ügyesek hozzá, vagy nem érné meg a sok befektetett munka és pénz.


Most megpróbálunk meggyőzni az ellenkezőjéről, ugyanis a BÚROTFESTÉS egyszerű, és nagyon is megéri a pénzét!


5 ok, amiért érdemes belefognod a BÚTORFESTÉBE:


1. Nem kell kidobnod a régi emléktárgyad

Sokan vagyunk úgy, hogy érzelmileg kötődni tudunk tárgyakhoz. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen lehet, hogy a nagyszüleid hagyták rád és a gyerekkorodra emlékeztet. 
Ráadásul a régi bútorok sokkal szebbek, minőségibbek, sokkal nagyobb gonddal készítették őket a mesteremberek, sokszor tömör fából, és a funkciójukat is tökéletesen ellátják a mai napig.

Csak éppen nem illenek a lakásodba.... De ezen könnyen segíthetünk!

Az is lehet, hogy nem olyan régi a bútor, csak egyszerűen meguntad és jólesne egy kis felfrissülés...

Ilyen lett  Ilyen volt

 

2. Saját stílusodra szabhatod


Ha a bútorfestés mellett döntesz, akkor olyan külsőt varázsolhatsz a bútorodnak, amilyet csak szeretnél. Nem kell hetekig, vagy akár hónapokig keresgélned a megfelelő darab után kutatva a boltokban és katalógusokban. Olyat készítesz belőle, ami neked tetszik, és úgy dekorálod, hogy a lakásod stílusához illeszkedjen, sőt, feldobja azt!


Az antik bútorok egyébként önmagukban is gyönyörűek, de ha felújítod, és egy kicsit modern köntösbe öltözteted, úgy aztán a te darabod lesz a legegyedibb.

 

3. Sokkal olcsóbb, mint új bútort venni


Az új bútorok manapság igen nagy befektetést igényelnek, ráadásul ár-érték arányban sajnos nem mindig azt kapjuk, amire számítunk. Sok bútorgyártó cég dolgozik bútorlappal, aminek a minősége összehasonlíthatatlan a tömör fa bútorokéval.
Ráadásul általában tömegcikkeket gyártanak, ezért rengeteg lakásban ugyanazok a mindenki által jól ismert bútorok köszönnek vissza, így fosztva meg otthonunkat az egyediségtől.


A bútorfestéshez szükséges felszerelés ára töredéke annak, amit egy új bútorra kell költeni. Ráadásul a megvásárolt eszközöket és a megmaradt festéket később máshoz is fel tudod használni!

 

 

4. Környezetbarát


Nagyon fontos szempont, és napjainkban egyre égetőbb is, hogy NE PAZAROLJUNK! Hiszen ha a bútorunk még tökéletesen ellátja a feladatát, csak éppen már meguntuk, vagy nem tetszik, a külséjén bármikor változtathatunk. Az új bútorok gyártása során rengeteg hulladék keletkezik és káros anyag szabadul fel, ami szennyezi a bolygónkat.


Ha nem fordítunk egy pici időt és energiát a régi tárgyaink újítására, javítására, hanem inkább újat vásárolunk, mi is hulladékot termelünk.
Ha azonban lefestünk egy bútort, megmentjük azt, új életet adunk neki, ezzel hozzájárulunk a Föld jelenlegi állapotának megtartásához.

 

5. Az alkotói tevékenységek jótékony hatással bírnak


A kreatív folyamatok nagyon jó hatással vannak ránk, már az első ötlet pillanatától kezdve. Az ötletelés, a megtervezés, az elkészítés különböző fázisai mind rendkívül feltöltik és kikapcsolják az embert.
Majd amikor az elkészült alkotást csodálhatod büszkén, annál nincs is felemelőbb érzés!

 

 


Ha ezek után is kétségeid vannak affelől, hogy belekezdj-e a bútorfestésbe, bátran keress fel minket a szegedi Otthon Műhelyben, mi mindenben segítünk neked, sőt workshopjaink keretein belül meg is tanítunk minden szükséges fortélyra!